• 1403/09/14
  • - تعداد بازدید: 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ادامۀ تفسیر خطبۀ متقین در چهل و یکمین جلسه نهج‌البلاغه دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه(س)

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز، چهل و یکمین جلسۀ  نهج‌البلاغه ویژه اساتید و کارمندان، به همت دفتر فرهنگسرای نهاد رهبری و همکاری  معاونت فرهنگی در تاریخ ۱۱ آذر 1403 با حضور حجت الاسلام والمسلمین زارع عمادی در دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه سلام الله علیها برگزار شد.

 

در این جلسه حجت الاسلام زارع عمادی در ادامۀ تفسیر خطبه متقین بیان کرد: انسان های متقی کسانی هستند که آنچه خداوند بر آنها حرام کرده نمی بینند. غض کوتاه کردن نگاه و غمض، یعنی چشم پوشی کردن است؛ چیزهایی که نباید نگاه انسان به دنبال آن باشد و مراقب باشد ۳ چیز است: گرفتن جان دیگران، مال دیگران و نوامیس مردم. یکی از  موارد بهداشت روان، بهداشت نگاه است و حفظ نگاه موجب آرامش است.

 

امام در این خطبه به دو هواس ۵ گانه اشاره می کند: چشم و بینایی، گوش و شنوایی. « لو کنا نسمع و نعقل» آیه ۱۰ ملک/ «لایسمعون فیها لغوا و لاتاثیما»واقعه ۲۵. ورودی تصاویر از طریق چشم بیشتر است؛ اما اثر گذاری بر انسان ها بیشتر از طریق گوش است؛ پس گوش مهم تر از چشم است.

 

او در ادامه بحث افزود: متقین کسانی هستند که وقتی بلا به آنها نازل می شود مانند زمانی هستند که در راحتی کامل هستند؛ منظور امام این است که انسان هایی دارای ثبات شخصیت هستند و انسان های متقی نباید با هر چیزی حالشان عوض شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین زارع عمادی در ادامۀ تبیین مباحث اضافه کرد: علم اخلاق ویژگی و صفاتی است که بدون تأمل و فکر از انسان سر می زند و ملکه او شده؛ بنابراین انسان باید به مقام رضا و تسلیم برسد که هر اتفاقی حال  او را تغییر ندهد.

 

او در پایان تصریح کرد: مقصود  از «نزلت انفسهم » سه چیز است: رسیدن متقی به ثبات شخصیت، دوم متقی عافیت طلب نیست و سوم متقی به مقام تسلیم و رضا برسد.

 

در آیه ۲۹ سوره عنکبوت تربیت الهی تربیت افتنانی است؛ فتنه به معنای داخل نمودن طلا در آتش جهت بالا بردن عیار آن است که در اینجا کنایه از امتحانات و آزمون های الهی است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 114067

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید