• 1403/04/04
  • - تعداد بازدید: 516
  • زمان مطالعه : 16 دقیقه

بااساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

قسمت اول

 

 انتخابات غیر موعد ریاست جمهوری، بهانه ای شد تا به سراغ چند نفر از اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برویم و پای صحبت ها و نصایح ارزشمند آنها در زمینۀ ضرورت مشارکت و تبیین شاخص های انتخاب بنشینیم.

 

 

از بین کاندیداها ، خیرالموجودین را انتخاب کنیم

دکتر حسام الدین نبوی زاده؛ عضو هیئت علمی گروه آلرژی و ایمونولوژی و رئیس دانشکدۀ پزشکی شیراز

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

توصیه می کنیم که در 8 تیر ماه همۀ مردم، به ویژه دانشگاهیان عزیز پای صندوق های رأی بیایند و به فردی که دارای سابقۀ روشنی است رأی دهند. ما فردی را می خواهیم که مستقل باشد و به نیروهای داخلی اعتماد داشته باشد، سخت کوش باشد و بتواند هماهنگی بین نیروهای انقلاب را فراهم کند و ما بتوانیم در این چارچوبی که مهیا می شود فعالیت کنیم و به دانشگاهیان و کل مردم کمک شود تا پیشرفت کنیم.

 

ضرورت و نیاز رأی دادن؟

دخالت هر فرد در سرنوشت خود و کشور مسئلۀ مهمی است که باید به آن توجه شود؛ ما باید بدانیم که هرکس منتخب شد، رئیس جمهور همۀ مردم است و باید با آن همکاری کنیم. حداقل 4 سال مسئولیت کشور را بر عهده دارد؛ به همین جهت باید سعی کنیم بهترین فردی که در بین کاندیداها وجود دارد را انتخاب کنیم.

 

شاید یک فرد همۀ ویژگی های مورد نظر ما را نداشته باشد؛ ولی حداقل ها را داشته باشد و ما باید از بین این افراد، خیرالموجودین را انتخاب کنیم تا در برابر مردم و پیشامد های بعدی، شرمنده نباشیم. همۀ مسئولیت ها و مشکلات و پیشرفت هایی که ممکن است بعداً بیفتد، الان در دست خودمان است و با رأی دادن ما، این مسئله محقق می شود.

...........................

 

 

رای دادن، هم حق است و هم  تکلیف

دکتر کامران باقری لنکرانی؛ عضو هیئت علمی و فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد بزرگسالان

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

اولاً خود رأی دادن و اینکه انسان احساس کند در سرنوشت کشور خود سهیم است، موضوع مهمی است؛ هم حق است و هم ادای تکلیف. از طرفی حق تک تک مردم است که در آیندۀ سرنوشت کشور تأثیرگذار باشند و از طرف دیگر به واسطۀ همین حق، مکلفند که از این حق استفاده کنند.

 

خوشبختانه در بین کاندیداها از همۀ سلایق سیاسی حضور دارند و هرکس می تواند طبق سلیقۀ خود فرد مورد علاقۀ خود را انتخاب کند؛ بنابراین اصل حضور، به عنوان دفاع از نظام و کشور مسئلۀ مهمی است.

 

اینکه چه کسی را انتخاب کنیم نیز مسئلۀ دوم است. ما باید کسی را انتخاب کنیم که تراز انقلاب اسلامی، کشور را اداره کند. رئیس جمهور نقش مهمی در اجرای قانون اساسی دارد و می تواند کشور را به سمت درست براند یا خدایی نکرده کشور را دچار چالش و حاشیه کند؛ بنابراین باید رئیس جمهوری را انتخاب کنیم که به جای پرداختن به حواشی به متن بپردازد، مبانی توسعۀ کشور و ارزش هایی که انقلاب اسلامی حول آن شکل گرفته است را دنبال کند.

 

مهمترین ارزش ها مردم سالاری دینی است و از عمق جان باور داشته باشد که امور کشور با مشارکت و حضور مردم در صحنه قابل حل است؛ حتی چالش های بزرگی چون اقتصاد نیز با وجود مردم حل شدنی است.

 

به نظرم ما می توانیم از بین کاندیداها هرکس را مطابق سلایق ماست انتخاب کنیم و با حضور در صحنه، کمک کنیم که کشورمان در این دنیای پر تلاتم و فشارهای داخلی و بیرونی بتواند با ثبات و اقتدار مسیر خود را طی کند و رفاه، آسایش و امنیت را برای مردم خوبمان فراهم کند.

یک جمله برای جوانانی که به شرکت در انتخابات امیدی ندارند؟

طبق گزارش های سازمان های جهانی، ما در منطقه ای که حضور داریم، در بین همۀ کشورهای منطقه، آیندۀ درخشان تری را می توانیم رقم بزنیم. بسیاری از کشورها از منابع خود استفاده می کنند و با وابستگی هایی که رقم زدند، اقتصاد خود را رونق دادند؛ بلند پروازی هایی کرده اند که از همین الان آثار تلخ آن را در کشور خود می بینند.

 

کشور ما کشوری است که در همۀ این عرصه ها به صورت خود اتکا و بر اساس توان خود پیش رفته است؛ همین امر استحکامی را به کشور ما می دهد. من یاد دارم که در سال های 2007 و 2008 میلادی که بحران اقتصادی در جهان روی داد و بنده در هیئت دولت بودم، وزیر یکی از کشورهای جنوب شرقی آسیا که به کشورمان آمده بود، گفت: ما یک شبه تمام سرمایۀ خود را از دست دادیم؛ چون اقتصاد وابسته ای داریم.

 

ما با مشکلات مهمی روبه رو هستیم و منکر نمی شویم؛ به هر حال وضعیت معیشتی مردم وضعیت درخور آنان نیست و ما احتیاج به یک جهش در این زمینه داریم؛ ولی نکتۀ مهم این است که ما یک اقتصاد خود اتکا داریم و این ظرفیت مهمی است. نکتۀ مهم دیگر اینکه بسیاری از کشور ها از نظر قدرتمندی در شرایطی به سر می برند که با کمترین تنشی در منطقه به هم می ریزند. ما امروز یکی از بازیگران اصلی، یا اصلا بازیگر اصلی در منطقه هستیم که این امر ظرفیت مهمی را برای ما رقم زده است.

 

نکتۀ دیگر اینکه علارغم اینکه ممکن است ما در آینده با بحران های جمعیتی رو به رو شویم؛ ولی امروز یک کشور جوان و تحصیل کرده ایم. بیش از 12 میلیون فارق التحصیل دانشگاهی در کشور ما وجود دارد که ظرفیت های مهمی را به وجود آورده است و می توانیم امیدوار باشیم در یک بازۀ زمانی 10 ساله، کشورمان بحران ها را پشت سر بگذارد و رفاه و آسایش را برای مردم به ارمغان بیاورد و از تنش هایی که روز به روز در منطقه زیادتر می شود به سلامت عبور کند.

..............................

 

اگر طالب تغییرات هستیم باید انتخاب کنیم

زهرا کاووسی؛ دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی و رئیس دانشکدۀ مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

 متاسفانه به دلیل فوریتی که در انتخابات رخ داد هنوز فرد خاصی مورد نظر ندارم و در حال بررسی برنامۀ کاندیداها هستم؛ ولی ویژگی های کلی اخلاقی و مدیریتی برای رئیس جمهور اصلح وجود دارد.

 ویژگی های اخلاقی: از آنجایی که ما کشوری حداقل با ادعای مسلمان بودن داریم، به این لحاظ ویژگی هایی چون صداقت، امانت( زیرا تمام منابع ملی در دست آن هاست)، تقسیم عادلانۀ منابع، شفافیت در کارها، پاکدستی و عدم انجام کارهای خلاف قوانین.

 ویژگی های مدیریتی، همچون دیدگاه کلان، زیرا افرادی هستند که در سطح خرد مدیران موفقی بوده اند؛ ولی رئیس جمهور باید دیدگاه راهبردی و استراتژیک داشته باشد؛ زیرا برای مردم یک کشور و منابع آن، تصمیم می گیرد. توانمندی در برنامه ریزی های کلان و ایجاد ساختاری که قانون در آن رعایت شود، شایسته سالار باشد؛ چون درست است که امر نظارت عموماً در دست قوۀ قضائیه است؛ ولی دولت ها هم متولی بسیاری از امور هستند و باید سازوکارهایی تدوین شود که بتوانند بر افراد منتخب نظارت کنند که دچار انحرافات اخلاقی، مالی و به ویژه اقتصادی نشوند.

 همچنین در گماشتن اعضای کابینه باید هوشمندانه عمل کند؛ چون درست است که مدیران سطوح بالا را انتخاب می کند؛ ولی نظرات آن ها در پایین ترین سطح دولت سرریز می شود؛ بنابراین انتخاب اصلح در کابینه می تواند انتخاب صحیح را در سایر دستگاه های دولتی ناشی شود؛ افرادی انتخاب شوند که اخلاق مدار، شایسته و قانون مدار باشند.

 

یک جمله به دانشجویان که می گویند: مگر رأی ندهیم چه می شود؟

 باید رأی دهیم تا بتوانیم بعدها مطالبه گری کنیم؛ یعنی اگر انتخاب کنیم و نقشی در آن داشته باشیم در آینده می توانیم از کسی که انتخاب می شود پاسخ بخواهیم حتی اگر شخص مورد انتخاب ما نبوده باشد؛ به هر حال رئیس جمهور شخص دوم مملکت است و بیشتر تصمیمات برعهدۀ ایشان است. انتظار می رود با تغییر رئیس جمهورها وضعیت اقتصادی، اجتماعی تغییراتی داشته باشد؛ پس اگر طالب تغییرات هستیم باید انتخاب کنیم.

 در کشور ما شرکت در انتخابات آزادانه است، همراه با تشویق و تبلیغ است؛ ولی اجباری در شرکت کردن نیست؛ پس باید پای صندوق رای برویم و این شانس را به فرد مورد نظرمان بدهیم که شاید بتواند بانی تغییرات مد نظرمان شود.

.......................................

 

 

جهاد تبیین باعث مشارکت حداکثری

دکتر سارا کاشفیان؛ استاد زبان انگلیسی و عضو هیئت علمی دانشکدۀ پیراپزشکی

 

اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

 ضمن تسلیت به مناسبت شهادت رئیس جمهور عزیز. قطعاً حضور ما تأثیر دارد؛ ما باید در تعیین سرنوشت کشورمان نقش بسزایی را ایفا کنیم و از آنجایی که سرنوشت کشور در دست جوانان است، ضرورت شرکت این قشر را نشان می دهد.

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

باتوجه به شرایطی که پیش آمد، متوجه شدیم که چقدر خوب است که رئیس جمهور مردمی باشد و از آنجایی که رئیس جمهور شهیدمان برای خدمت به مردم به دورترین نقاط مرزی می رفتند و حتی در دوران کرونا جان بر کف به بیمارستان های کرونا سر می زدند؛ همۀ اینها می تواند الگویی باشد برای یک رئیس جمهور مردمی و برای اینکه قطار کشورمان سلامت به مقصد برسد، ریل گذاری مناسبی کند. رئیس جمهور علاوه بر مردمی بودن باید قاطع باشد و اگر ارتباطی هم با سایر کشورها برقرار می کند از موضع قدرت باشد.

نقش مهم تبلیغات

تبلیغات نقش مؤثری در شناخت کاندیداها دارد که می تواند عمومی و از طریق نهادهای حکومتی ارائه شود یا فردی. در این رابطه جهاد روشنگری و جهاد تبیین می تواند باعث مشارکت حداکثری مردم عزیزمان باشد. یقین دارم که مردم به پای صندوق های رأی خواهند آمد و یک رئیس جمهور خوب را انتخاب خواهند نمود؛ چرا که سرنوشت کشورمان در گرو همین امر است.

.........................

 

 

صالح و صادق بودن از همه مهم تر است

دکتر زهرا سهرابی؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاون تحقیقات و فنآوری تغذیه و علوم غذایی

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

به نظر من صالح و صادق بودن از همه مهم تر است؛ کسی که قول و عملش یکی باشد و فقط به دنبال شعار دادن و جذب رأی نباشد. چیزی که در گذر زمان به ما ثابت شده این است که افرادی که خداشناسند و به وعده هایشان پایبند هستند، قطعاً به شعارهایی که می دهند نیز عمل می کنند و به دنبال اصلاحات و بهبود وضعیت هستند.

ما دنبال این هستیم که وضعیت بهتر شود و مشکلات جوانان به سمت بهبودی رود و مشکلات اقتصادی حل و فصل شود و قطعاً کسی که بتواند به این اصول و قواعد پایبند باشد برای ما شایسته ترین فرد است.

 

اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

باید جوانان و دانشجویان به این باور برسند که رأی تک تک آنها مهم و تأثیر گذار است و از بین رفتن این باور باعث شده اعتمادشان کمرنگ شود که باید این را به آنها برگردانیم که انتخاب مناسب از جانب آنها می تواند تغییرات مهمی ایجاد کند و به بهبود شرایط خود آنها و کشور کمک کند.

شاید وظیفۀ ماست که در سطح دانشگاه و جامعه این باور را احیا و تقویت کنیم. خود کاندیداها هم باید طوری رفتار کنند که این باور و اعتماد را در جامعه به وجود آورند.

 

توصیه به دانشجویان و همکاران

مهمترین توصیۀ من این است که به دنبال شایسته ترین فرد باشند و با انتخاب فرد شایسته، اثرگذاری خود را به عنوان افراد دانشگاهی به جامعه اثبات و عملاً با انتخاب درست به تغییر و بهبود شرایط در جامعه کمک کنند.

.........................

 

 

خود را وقف مردم کند

دکتر سعیده پوراحمد؛ عضو هیئت علمی و مدیر گروه آمار زیستی علوم پزشکی شیراز

 

به چه کسی رأی می دهید؟

فردی که مردمی باشد، از بطن جامعه باشد و با مردم زندگی کرده باشد و این جایگاه را با دید خدمت بنگرد و خود را ارزیابی کند که آیا اگر متصدی این جایگاه شد، می تواند خود را وقف مردم کند و خود و اطرافیانش را برای مردم نادیده بگیرد و در جهت رفع مشکلات مردم همت داشته باشد یا خیر.

 

ضرورت و نیاز رأی دادن؟

انتخابات در جهت ساختار وجودی انسان است که آزاد و مختار آفریده شده است؛ بنابراین باید در سرنوشت خود اثرگذار باشد و اگر فردی انتخابات را جدی نگیرد، در واقع این حق را از خود سلب کرده است.

 

نباید فرد بگوید که من یک نفرم و چه اثری در نتیجۀ کلی دارم؛ بلکه باید بداند همین قطره قطره هاست که انتخاب اصلح را به نتیجه می رساند؛ بنابراین هرکسی باید از این حق مسلم خودش استفاده کند و خود را در رقم خوردن آیندۀ کشورش سهیم کند.

 

تنها در این صورت است که می تواند مطالبه گر باشد و این حق را برای خود حفظ کند؛ پس اگر فرد، کمی مسئولیت پذیر باشد و آینده نگر، انتخابات را جدی می گیرد و با تحقیق به کسی که در جهت تأمین نیازمندی هایش گام برمی دارد، رأی می دهد.

 

نکتۀ جا مانده؟

من فکر می کنم شرایطی که باید همه، به ویژه دانشجویان به آن توجه کنند این است که ما به هر حال دو فضای دیپلماسی و میدان را داریم که میدان زیر نظر مستقیم رهبری است و دیپلماسی هم مجری آن رئیس جمهور است؛ مطمئناً کسی موفق است که با میدان همراستا باشد و به این دو مقوله کاملاً واقف باشد؛ باید دنبال فردی بود که این اشراف را داشته باشد.

 

بنابراین در مجموع می توان حرکت در راستای منویات رهبری را به عنوان شاخص مهم انتخاب در نظر گرفت.

............................

 

 

پایبندی به وعده ها و داشتن اطلاعات کافی نسبت به امور مملکت

دکتر حمزه علی پور؛ دانشیار مدیریت اطلاعات سلامت از دانشکدۀ مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

 از آنجایی که نامزدها از قبل پست هایی در کشور داشته اند، انتخاب خیلی سخت نخواهد بود؛ ولی بالاخره ملاک هایی را باید مدنظر قرار داد از جمله: قدرت رهبری و مدیریت در کشور، امانت داری در گفتار و کردار، پایبندی به وعده ها و داشتن اطلاعات کافی نسبت به امور مملکت.

 

اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

 رأی حقی است که به افراد داده شده است تا بتوانند برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند. من همیشه به این فکر می کنم اگر رأی بدهیم یا ندهیم چه می شود؟! اگر رأی ندهیم در آینده هیچ اظهار نظری نیز نخواهیم داشت؛ ولی وقتی بر اساس معیار های مد نظرمان در انتخابات شرکت کنیم، امکان اظهار نظر فراهم می شود.

 

یک جمله توصیه به دانشجویان و همکاران

 با شرکت آگاهانه در انتخابات شرایط فعلی را بهبود بخشیم.

..........................

 

با عدم شرکت در انتخابات تغییری رخ نخواهد داد

دکتر میلاد احمدی مرزاله؛ معاون پژوهشی دانشکدۀ مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

 

 ان‌ شاالله ۸ تیرماه برای انتخاب رئیس جمهور همه پای صندوق های رأی خواهیم رفت. ویژگی هایی که رئیس جمهور آینده باید داشته باشد عبارتند از پایبندی به آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، عدالت خواهی، اخلاق مداری و تخصص کافی برای رفع مشکلات کشور.

 

 یک جمله برای ترغیب دانشجویان به شرکت در انتخابات

 

 شرکت در انتخابات یک وظیفۀ شرعی، اخلاقی، قانونی و دینی است که تمام ایرانیان باید در آن شرکت کنیم و با عدم شرکت در انتخابات تغییر آنچنانی که شاید گمان می رود رخ نخواهد داد؛ ولی برای آیندۀ کشور باید پای صندوق های رأی رفت و قطعاً آینده روشن است و امید بر این است که تغییرات خوبی اتفاق افتد.

 

 اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

 همان طور که اشاره شد رأی دادن وظیفۀ شرعی و اخلاقی و دینی است که به عنوان یک مسلمان باید در آن شرکت کنیم و برای مشخص شدن آیندۀ کشور، ۸ تیرماه باید پای صندوق های رأی حاضر باشیم.

...........................................

 

 

مردم پای کار نظام و ایدئولوژی فکری آن ایستاده اند

دکتر مرضیه دوست فاطمه؛ عضو هیئت علمی گروه آمار زیستی علوم پزشکی شیراز

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

وقتی فرصتی پیش می آید و می خواهیم انتخابی کنیم، طبعاً هر کدام از افراد برنامه و شاخص هایی دارند که معرف عقبۀ فکری آن فرد است و ما با بررسی آنها می توانیم بهترین کسی که باعث پیشرفت است را انتخاب کنیم.

 

ویژگی اصلی پایبندی و تکیه به مردم است؛ یعنی هرکدام از مردم را به عنوان مهره و ابزار پیشرفت می داند. به ظرفیت های داخلی توجه دارد و برای حل مسائل گوناگون به خارج چشم ندارد و اگر هم نگاهی به خارج دارد؛ فرصت طلبانه است و به قصد رفع تهدید.

 

بنابراین به نظرم کسی مناسب است که چارچوب فکری او مردم باشد، متقی باشد؛ یعنی راه اشتباه نرود، عقبۀ فکری درستی داشته باشد و مهمتر اینکه برنامه ای داشته باشد که سال ها بر آن کار کرده باشد.

 

ضرورت و نیاز رأی دادن؟

انتخابات فرصتی است که ما می توانیم آن مواردی که برای کشور خود مد نظر داریم را محقق کنیم. رأی دادن از دو جانب مهم است؛ داخلی و خارجی.

 

از نظر داخلی، وقتی به فردی اعتماد می کنیم و رأی می دهیم، به او پشتوانۀ مردمی می دهیم و انگیزۀ آن فرد را برای خدمت بالا می بریم و پی می برد که پیام های او را شنیده ایم و بهتر کار می کند و این بسیار مهم است.

 

از نظر خارجی نیز وقتی جمعیت عظیمی به صحنه بیایند، در دنیا منعکس می شود و پیام مهمی را مخابره می کند که افرادی که در کشور هستند به چارچوب های کشور خود اعتقاد دارند و باعث می شود که بدانند فشارهای گوناگون فکری و فرهنگی راه به جایی نمی برد؛ چون مردم پای کار نظام و کشورشان و ایدئولوژی فکری آن ایستاده اند و تحت فشار قرار نمی گیرند؛ کما اینکه ما این سال ها فشارهای اقتصادی و فرهنگی زیادی داشتیم و می فهمند که تحت هر شرایطی مردم پای کارند و این باعث ناامیدی آنها می شود.

 

عده ای فکر می کنند که با شرکت نکردن در انتخابات می توانند از آن به عنوان اهرم های فشار استفاده کنند و به مسئولین بفهمانند که وضعیت، مطلوب آنها نیست و از وضعیت موجود ناراضی اند. خب این نارضایتی از شرایط موجود را همه می دانند؛ اما اینکه شرکت نکردن گام مؤثری در حل این معظلات باشد، قطعاً اشتباه است.

 

 بخشی از مشکلات ما از خارج از کشور بوده و با این عدم شرکت حل نمی شود؛ ولی وقتی مشارکت باشد آن سیاست خارجی طوری رقم می خورد که به نفع اقتصاد ماست و شرایط را بهبود می بخشد و حداقل مانع از فشارهای بیشتر می شود.

  • گروه خبری : اطلاعیه ها,تازه ها
  • کد خبری : 104227

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید