• 1403/04/05
  • - تعداد بازدید: 343
  • زمان مطالعه : 15 دقیقه

همراه با اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳

قسمت دوم

 

 انتخابات غیر موعد ریاست جمهوری، بهانه ای شد تا به سراغ چند نفر از اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برویم و پای صحبت ها و نصایح ارزشمند آنها در زمینۀ ضرورت مشارکت و تبیین شاخص های انتخاب بنشینیم.

 

 

به حق خود برای رأی دادن احترام بگذاریم

دکتر مرضیه اکبرزاده؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مدیر گروه تغذیۀ جامعه در دانشکدۀ تغذیه و علوم غذایی

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

فکر می کنم چند ویژگی مهم کاندیای اصلح عبارتند از تعهد در راستای اصلاح اوضاع و مسائلی که تأثیرات کلیدی در زندگی افراد دارد، تخصص کافی و تجربۀ مناسب در این حیطه داشته باشد و از همه مهمتر اینکه تمام تلاش و توانمندی های موجود در کشور را در جهت بهتر شدن شرایط کشور به کار گیرد.

 

 اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

رأی دادن حقی است برای همه که می توانند از آن استفاده کنند یا نکنند. عقل حکم می کند که اگر حقی در تعیین سرنوشت جامعه داریم، باید به خودمان احترام بگذاریم و دیدگاه خود را بیان کنیم که می تواند باعث تأثیر گذاری ما در اصلاح و بهبود شرایط جامعه باشد.

 یک جمله انگیزشی به دانشجویان

 ما به حق خود برای رای دادن احترام می گذاریم.

..........................................

 

 

به اصول جمهوری اسلامی، رهبری و رئیس جمهور قبلی معتقد باشد

دکتر سیاوش بابا جعفری؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس دانشکدۀ علوم تغذیه و علوم غذایی

 

رأی می دهید؟ چرا؟

رأی دادن باتوجه به شرایط فعلی کشور واجب است و نشانۀ اقتدار و حقی است که سیستم و نظام به ما داده است و باید برای تعیین آیندۀ کشور از آن استفاده کنیم و در انتخابات مشارکت داشته باشیم.

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

 باید به فردی رأی دهیم که توانمند، پاکدست، با سابقۀ اجرایی قابل قبول بوده و به اصول جمهوری اسلامی و رهبری و رئیس جمهور قبلی معتقد باشد؛ برنامه های قبلی رئیس جمهور شهید را پیگیری نماید. کمک کند کشور از لحظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جایگاه خوبی داشته باشد و آن را جزء اهداف و باور های خود قرار دهد؛ چنین رئیس جمهوری می تواند کمک کند معیشت مردم تأمین شود، کشور جایگاه خود را بیابد، امنیت برای تمام افراد وجود داشته باشد و تمام آحاد ملت و نسل آینده، نسل سالم، پویا، خلاق و خوش فکر باشد؛ ان‌ شاالله با انتخاب چنین فرد اصلحی به پیشرفت کشور کمک کنیم.

 

یک جملۀ انگیزشی به دانشجویان

انتخاب آیندۀ ما در دستان ماست. اگر شخصی انتخاب شود که توانمندی، مهارت، اعتقاد و یا انگیزۀ لازم را برای اصلاح امور نداشته باشد، نیازهای جامعه تأمین نخواهد شد؛ بنابراین باید شخصی انتخاب شود که از منابع موجود در جهت رفع نیاز های کشور و ارتقاء آن به بهترین نحو استفاده نماید. ما نیز در صورت انتخاب اشتباه، تبعات انتخابمان را باید بپذیریم.

.............................................

 

 

مؤمن و به مبانی انقلاب متعهد باشد

دکتر نجمه بردبار؛ استادیار گروه مدیریت خدمات، بهداشت و درمانی دانشکدۀ مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

 

رأی می دهید؟ چرا؟

من سعی می کنم مثل همۀ افرادی که در انتخابات شرکت می کنند، شرکت کنم و طبق فرمایش مقام معظم رهبری، آن فردی که شایستگی بیشتری دارد را انتخاب کنم؛ یک وظیفۀ شرعی، قانونی و اخلاقی است که بر عهدۀ ماست و باید در عملکرد کشور خود سهیم باشیم؛ امیدوارم همۀ دانشجویان، همکاران و ملت عزیزمان هم همین نظر را داشته و با قدرت و پرشور در انتخابات حضور داشته باشند و فردی که اصلح است را انتخاب کنند.

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

از نظر بنده که حیطۀ تخصصی مان مدیریت است، فردی باشد که توانمندی های مدیریتی داشته باشد، آگاه باشد، عدالتخواه باشد و بتواند کشور را به نحو احسن در راستای اهدافی که دارد هدایت کند. از طرف دیگر مؤمن باشد، روحیۀ انقلابی داشته باشد و به مبانی انقلاب متعهد باشد تا ان شاءالله بتواند با توکل بر خدا کشور را در مسیر مناسب هدایت کند.

.............................................

 

 

اجازه نمی دهیم کشورهای قدرتمندبرای ما تعیین تکلیف کنند

دکتر عبدالصالح  جعفری؛ دکترای اقتصاد سلامت، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاون آموزشی دانشکدۀ مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

از نظر من رئیس جمهور آیندۀ کشور باید فساد ستیز باشد، عدلتخواه باشد، نقاط ضعف و قوت کشور را بشناسد و باهم آنالیز کند، اول تهدیدها بررسی شود و بعد فرصت ها ر ا نیز بشناسند که چگونه می شود اثر آنها را خنثی کرد و لازمۀ این امر این است که رئیس جمهور خود اشراف کافی بر مسائل داشته باشد تا زمانی که مثلاً وزیر اقتصاد طرحی می آورد، بدون تعمیق کارشناسی آن را نپذیرد و با اطلاع کافی دربارۀ آن نظر نهایی را صادر کند که این خود نیازمند سوابق مدیریتی قوی و طولانی است.

 مورد دیگر اینکه ضمن اینکه کشور را محدود نکند؛ اما نگاه او به توان داخلی باشد و با کشورهایی که ما آزموده ایم و می دانیم جز ضرر برای ما چیزی ندارند، ارتباط نداشته باشیم. با کشورهایی که امکان مبادلۀ اقتصادی مناسبی با آنها وجود دارد در ارتباط باشیم تا کشور از بن بستی که در آن است خارج شود.

یکی از موارد تکیه بر توان داخلی، استفاده از شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های علم و فناوری است که جوانان را نیز بتوانیم در اقتصاد دخیل کنیم که بعد از مدتی این جوانان بتوانند شرکت خود را گسترش و رونق دهند.

بسیاری از موانع ما داخلی است و ربطی به خارج ندارد؛ مثلا همین شرکت های دانش بنیان ما می توانند خودرو برقی بسازند؛ ولی چرا اجازه نمی دهید خودرو برقی وارد کشور شود و مردم از آن استفاده کنند، حوادث جاده ای کمتر شود، محیط زیست سالم تر بماند و... . حالا این مورد را در سایر موارد کلان کشور تعمیم دهید.

اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

 یکی از تفاوت های کشور ما با کشورهای پادشاهی این است که مردم در سرنوشت خود سهیم هستند؛ بنابرایم ما باید پای صندوق های رأی برویم که اولاً نشان دهیم ما کشوری با بیش از 80 میلیون جمعیت هستیم که همیشه مشارکت بالایی داشته ایم و خودمان سرنوشتمان را تعیین می کنیم و این به این معناست که ما اجازه نمی دهیم کشورهای به قول خودشان قدرتمند برای ما تعیین تکلیف کنند؛ بنابراین توصیۀ من شرکت در انتخابات است.

اگر به صحبت های نامزدها گوش داده باشیم، هرکدام نظریات مختلفی دارند و می توانیم متناسب با علاقه و سلیقۀ خود انتخاب کنیم و قرار نیست همه به یک نفر رأی دهند؛ الان هم که در بین نامزدها، گوناگونی حزبی وجود دارد و می توانیم به آن رأی دهیم؛ البته با تأمل، تفکر، تحقیق و علم کافی دربارۀ سوابق هرکدام و بی توجه به جو روانی که معمولاً در این ایام ایجاد می شود.

یک جمله انگیزشی به دانشجویان

اینکه ما پای صندوق رأی نیاییم دشمن را به شدت خوشحال می کند که بازخورد آن را بارها بعد از انتخابات در رسانه ها دیده ایم؛ اینکه مردم ناامیدند و با حکومت هماهنگ نیستند و از این دست توجیهات.

..........................................

 

 

هیچ کشور و رسانۀ بیرونی دلسوز ما نیست

دکتر محسن داوودی؛ متخصص پزشکی و ورزشی، فیزیولوژی قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشکدۀ پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

رأی می دهید؟

اولاً که توصیۀ کلی خودم به عنوان یک معلم کوچک به دانشجویان، همکاران، کارکنان و آحاد جامعه این است که به فرمان مقام معظم رهبری و برای حفظ تمامیت عرضی و سربلندی کشورمان همگی در انتخابات شرکت کنیم.

این 6 نفری که الان با هم رقابت می کنند از فیلتر شورای نگهبان گذر کرده اند و مورد تأیید نظام و مردم هستند؛ بنابرای افراد با سلایق مختلف و بر اساس معیارهای خود به آنها رأی دهند.

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

دربارۀ شاخص ها نیز به عنوان یک فرد دانشگاهی توصیه می کنم تخصص و تعهد در کنار هم را فراموش نکنند که بسیار مهم است. دیگر اینکه گذشته و سوابق فرد را بررسی کنیم که دارای تقوا باشد، مسئولیت پذیر باشد، پایبند به نظام و کشور باشد؛ اینها معیارهایی است که می توانیم بنشینیم و ارزیابی کنیم و حتی با توجه به برنامه های کاندیداها در تلوزیون، تصمیم مناسب را بگیریم تا به امید خدا کشورمان همیشه سربلند باشد.

 

یک جمله به دانشجویان که می گویند: مگر رأی ندهیم چه می شود؟

این یک واقعیت است که نباید چشم بسته به این حرف ها توجه کنند؛ الان اگر رسانه های بیگانه را ببینیم، بی توجه به جناح و حزب خاصی، همه تلاششان این است که کسی شرکت نکند و مردم را دلسرد می کنند و شرایط را بحرانی جلوه می دهند؛ در حالی که واقعاً اینگونه نیست و اگر دقت کنیم در بسیاری از زمینه ها پیشرفت داشته ایم؛ زمینه های هسته ای، دفاعی، حفظ تمامیت عرضی، سربلندی کشور در مجامع بین المللی که اینها بسیار ارزشمند است.

البته خب در زمینۀ اقتصاد و معیشت مشکل داریم که باید بپذیریم تحریم های کمر شکن وجود دارند و اثرات خود را قاعدتاً می گذارند؛ هرچند نباید از ضعف مدیریتی و کوتاهی هایی که بعضاً در رده های گوناگون و نه فقط رئیس جمهور اتفاق افتاده غافل شویم. از رئیس جمهور آینده می خواهیم که به معیشت مردم توجه بیشتری داشته باشد.

اما به جوانان عزیز می گویم با شرکت نکردن شما مشکلی حل نمی شود؛ بلکه مشکلات زیاد می شوند و هیچ کشور و رسانۀ بیرونی دلسوز ما نیست و خودمان باید مشکلاتمان را حل کنیم تا به امید خدا قوی تر ادامه دهیم.

....................................

 

 

رأی دادن حق ملی، مدنی و شهروندی است

دکتر کورش عزیزی؛ عضو هیئت علمی و استاد گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری‌ها از دانشکدۀ بهداشت شیراز، سردبیر یکی از مجلات دانشگاه، البته قبلاً معاونت فرهنگی دانشجویی و ریاست دانشکده  را نیز برعهده داشتم.

 

اهمیت و ضرورت رأی دادن؟

از آنجایی که انتخابات پیش رو پیرو اتفاق ناگواری که برای رئیس جمهور سابق افتاد، خیلی ناگهانی و بدون آمادگی احزاب مختلف پیش آمد. هر وقت موضوع انتخابات پیش آید بحث تکلیف و حق را با خود به همراه می آورد و از نظر بنده حق ملی، مدنی و حق شهروندی است و باید از این حق استفاده شود تا بعدها امکان مطالبه از شخص منتخب وجود داشته باشد؛ بنابراین توصیه بر این است که همه در انتخابات شرکت کنند؛ زیرا عدم شرکت کمک چندانی به بهبود اوضاع نخواهد کرد.

 

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

دانشگاهیان نگاه متفاوتی نسبت به افراد کف جامعه دارند؛ هر چند خیلی از مطالبات ممکن است مشترک باشد؛ ولی دانشگاهیان باید نگاه عمیق تری داشته باشند. شخص مورد نظر باید تجربیات اجرایی در سطح کلان را در این زمینه داشته باشد و نشان دهد قبلاً توانسته یک مجموعه ای را مدیریت کند و حالا مجموعه بزرگ‌ تری که کشور است را مدیریت کند؛ بالاخره رئیس جمهور شخص دوم مملکت بعد از رهبری است.

 دیگر اینکه پاکدست باشد و نشان دهد در آن مناصب و مصادر اجرایی که بوده است و احتمالا اعتباراتی که در اختیار داشته یا امکانات و رانت هایی که داشته، آیا از این رانت ها استفاده شخصی برای خود، بستگان و یا افراد هم فکر خود داشته است؟ طبیعتاً اگر داشته است قابل اعتماد نیست و اگر برای رشد عموم جامعه استفاده کرده است، قابل اعتماد است.

 نکتۀ دیگر شهامت و شجاعت فرد مورد نظر است فرد علاوه بر اینکه در چهارچوب یک سیستم در حال کار است، به عنوان مدیر اجرایی کشور، بایستی شهامت یک برنامه ریزی و ایستادن پای آن برنامه را داشته باشد؛ نه اینکه پشت سر افراد یا تفکراتی پنهان شود و اگر مشکلاتی پیش آمد، آن را به گردن دیگری یا شرایط داخلی و  بین المللی بیندازد.

بحث دیگر اعتماد به نخبگان است. طبیعتاً یک فرد نمی تواند در تمام حوزه ها تخصص داشته باشد؛ ولی باید کاریزمای لازم را داشته باشد تا افراد متخصص را صرفنظر از تفکرات سیاسی، اجتماعی دور هم جمع و از پتانسیل آن ها در زمینه های مختلف استفاده کند.

دیگر بحث وطن پرستی و وطن دوستی، اعتماد به توانمندی های داخلی و استفاده از این توانمندی ها در مجامع بین المللی در جهت گرفتن امتیاز برای منافع ملی کشور است؛ اگر فردی بتواند تمام ویژگی های ذکر شده را داشته باشد، می تواند شخص مناسب برای ریاست جمهوری باشد.

 

یک جمله به دانشجویان که می گویند: مگر رأی ندهیم چه می شود؟

باید شخص رای داده باشد تا بتواند بگوید رای ما چه شد یا اینکه شخص منتخب به قول و وعده هایی که داده بود عمل کرده‌است یا خیر؟ در هر حال چه ما رأی دهیم چه ندهیم، این کشور بدون رئیس جمهور نخواهد ماند؛ فقط در صورت عدم‌ شرکت، شخصی با یک رأی حداقلی و نمایندۀ قشر خاصی انتخاب و راه مطالبه در آینده بر ما بسته خواهد شد؛ بالاخره از میان کاندیداها شخصی هست که به تفکر ما نزدیک تر باشد؛ بنابراین توصیه به شرکت کردن در انتخابات است.

..........................

 

 

کشور ایران اسلامی را از صمیم قلب دوست داشته باشد

دکتر طاهره کلانتری؛ عضو هیئت علمی گروه علوم آزمایشگاهی دانشکدۀ پیراپزشکی

 

قبل از هرچیز تشکر می کنم از هم اندیشی اساتید نهاد رهبری که این اجازه را به ما داد که در این زمینه نظرات خود را بیان کنیم.

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

 به نظر من مشخصه های رئیس جمهور مطلوب به شرح ذیل می باشد:

 اول اینکه یک رئیس جمهور مطلوب بایستی عالم، دانشور و فرزانه باشد و در حوزۀ مدیریتی خود علم به روز داشته باشد، دیگر اینکه باتدبیر و بادرایت باشد، عادل و ظلم ستیز باشد، شجاع، توانمند و با اعتماد به نفس باشد، با اخلاق و صبور باشد، کشور ایران اسلامی را از صمیم قلب دوست داشته باشد و در این راستا به مردم کشور خود، چه پیر و چه جوان، متعهد باشد و با درد آن ها آشنا باشد.

 انتقاد پذیر و اهل شور و مشورت باشد، چندین مسیر را در راستای تحقق اهداف خود مشخص کرده باشد که اگر یکی از آن ها به بن بست رسید بتواند به سرعت در مسیر دیگر حرکت کند؛ از نظر بنده این ها مشخصه های اصلی برای یک ریاست جمهوری مطلوب است که اگر در فردی این موارد بود اصلح است.

 

یک جمله به دانشجویان که می گویند: مگر رأی ندهیم چه می شود؟

همان طور که حضرت علی (ع) فرمودند: بایستی فرزندان خود را با زمان خودشان بزرگ کنیم؛ بنابراین باید جوانان را با همین زمان پذیرفت. من از هم اندیشی اساتید نهاد می خواهم؛ همانطور که با ما صحبت کردید با دانشجویان هم صحبت کنید و به آنها نزدیک شوید.

با نزدیک شدن به جوانان و برگزاری چنین مصاحبه هایی با آن ها و گوش دادن به صحبت هایشان، متوجه مسئولیتشان در قبال این کشور می شوند؛ ولی اگر از دور آن ها را برای شرکت کردن یا نکردن در انتخابات نقد کنیم، این را دلیل اهمیت ندادن به خواسته هایشان خواهند دانست؛ پس با دیدن جوانان و گوش دادن به درد دل هایشان می توان آن ها را به سمت شرکت در انتخابات سوق داد.

اگر دانشجویان خود را یک ایرانی مسلمان و متعهد بدانند در این برهۀ حساس حتماً در انتخابات شرکت خواهند کرد.

..........................

 

 

رضایت و رفاه مردم دغدغۀ او باشد

دکتر عاطفه ثقه الاسلام؛ عضو هیئت علمی  و مدیر گروه بیوشیمی و استاد علوم سلولی مولکولی و نیز معاون امور هیئت علمی دانشکدۀ پزشکی شیراز

به چه کسی رأی می دهید؟ با چه شاخص هایی؟

همۀ ما وظیفه داریم که نظرات کسانی که از نظر سیاسی الگوی ما محسوب می شوند را بررسی کنیم. کسانی که از لحاظ مدیریتی، صداقت، درستکاری و توانمندی، سابقۀ خوبی دارند. من شخصاً خیلی علاقه ای ندارم به کسانی رأی دهم که در یک خط سیاسی خیلی خاص کار می کنند و بیشتر دوست دارم کسی در رأس کار قرار بگیرد که از همۀ گروه ها و افراد توانمند، استفاده کند و توانایی جذب همه را داشته باشد.

 

 تصمیماتی بگیرد که صلاح مملکت و جوانان در آن باشد و بتواند این ناامیدی که بعضاً زیاد شده را کنار بزند و نور امیدی ایجاد کند که نخبگان را علاقمند کند که در خدمت به ملت همراه دولت باشند؛ آنها را تأمین مادی و معنوی کند.

 

دیگر اینکه کسی باشد که حرف و عملش یکی باشد و اگر قولی می دهد پایبند باشد و اگر کاری در توانش نیست، صرفاً به خاطر جمع کردن رأی وعده ندهد. عزت ایران و ملت و ارتقاء جایگاه آن در منطقه و جهان را در نظر داشته باشد و رضایت و رفاه مردم دغدغۀ او باشد.

ضرورت و نیاز رأی دادن؟

جان کلام در آیۀ 11 سورۀ رعد آمده که می فرماید: «إنّ الله لایغیّر ما بقومٍ حتّی یغیّروا ما بأنفسهم» یعنی ما تا در سرنوشت خود دخالت نکنیم و آن را تغییر ندهیم، کسی نمی تواند تغییر دهد. این آیه هم از سرنوشت گفته است، هم حرکت آفرین است و هم هشدار دهنده!

 

یعنی ما باید حواسمان باشد که بی تفاوتی و قهر کردن باعث نشود آیندۀ نظام و زندگی خودمان را کسان دیگری رقم بزنند؛ بنابراین هرکدام از ما تک تک باید برای سرنوشت خود ارزش قائل باشیم و نباید در گوشه ای بنشینیم و تنها نظاره گر باشیم و بعد هم اگر کسی برگزیده شد که با ملاک های ما همخوانی نداشت همدل باشیم و همقدم تا روزهای بهتری را رقم بزنیم.

  • گروه خبری : اطلاعیه ها
  • کد خبری : 104298

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید