آیت الله دژکام در دیدار با فعالان دانشجویی تاکید کرد: دانشجو باید مطالبهگر و صبور باشد
به گزارش روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، ۱۹ آذرماه نشست صمیمی تشکلهای دانشجویی فارس با آیتالله لطفالله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز برگزار شد.
در این نشست که در سالن سعدی مجموعه ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برپا شد، ۲۰ نفر از نمایندگان دانشجویان به بیان معضلات، مسائل و مشکلات پرداختند.
امام جمعه شیراز هم پس از بیش از ۲ ساعت که شنونده صحبتها بود و در نهایت پشت تریبون قرار گرفت و بیان کرد : از حال خوب و جدیت دانشجویان در خصوص مسائل کشور لذت بردم. حس کردم در یک محیط دانشجویی پویا هستم.
آیتالله دژکام با اشاره به آیه “هو الّذی جعلکمْ خلائف فی الْأرْض و اسْتعْمرکمْ فیها” بیان کرد : خداوند پس از خلق آسمان و زمین، انسان را آفرید و به او ماموریت داد تا زمین را آباد کند. وظیفه ما آبادی زمین است اما نباید توقع داشت همه چیز یک شبه انجام شود. بنده از سال ۵۴ پای کار انقلاب بودم و هنوز هم خود را در حال مبارزه میبینیم. همین مدت زمان، یک درکی به ما در عرصه تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی داده است که شاید شما برای رسیدن به آن، نیاز به زمان داشته باشید. صرف اینکه ما یک ایده و آرمان داشته باشیم، برای آبادی زمین کافی نیست.
نماینده ولی فقیه با اشاره به گلایه ها و انتقادات مطرح شده در این دیدار، گفت: در جمهوری اسلامی هیچ اصراری بر تحمیل عقیده نیست و نمونه آن همین جلسه بود که از هر سلیقهای آمدند و سخنرانی کردند.آفرین به شجاعت و متانت کسانی که حتی به خود من هم در این جلسه انتقاد کردند تا از کارها مراقبت کنیم.
امام جمعه شیراز گفت: بی تعارف در فضای مجازی انتقاداتی بسیار تندتر از آنچه اینجا با متانت گفته شد نسبت به خود و دیگر مسئولان تا راس کشور میشنوم اما در این نظام حوصله انتقاد شنیدن وجود دارد و این بنا به حدیث نبوی نشانه ای از قداست این امت است.
او با اشاره به برخورد رئوفانه رهبر معظم انقلاب در اغتشاشات سال گذشته، گفت: این در حالی است زمان شاه نمیشد با کارگر شهرداری نیز حرفی زد چرا که نیروی دولت بود؛ همین چیزها را دیدیم که انقلاب کردیم و از این بابت نباید ناسپاس باشیم.
آیتالله دژکام ادامه داد: آزادی بیان برای مطالبه حق خود و یک قشر و جامعه، در نظام جمهوری اسلامی یک اصل است و رهبر انقلاب از این حق محافظت میکند.
وی افزود: این نکتهها خیلی ارزشمند است، اما اگر تصورمان این باشد که وقتی یک چیزی را میگوییم، استاندار یا امام جمعه و یا سایر مسئولان میتوانند آن را بلافاصله انجام دهند، اینچنین چیزی را خدا هم ادعا نکرده است. البته اینها هیچ توجیهی برای کمکاری مسئولان نیست. هر کسی کم کاری کند، ابتدا برابر خدا و سپس برابر شما باید پاسخگو باشد.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه مطالبهگری اولین گام در انجام یک کار منطقی و عملی است، گفت: تفاوت بنده با آنهایی که در انقلاب ۵۷ همراه ما بودند و حالا در اروپا و آمریکا حساب دلاریشان خوب است، این بود که ما پای حرفمان ماندیم. اتفاقا آنها آتش تندتری داشتند اما استقامت نداشتند.
آیت الله دژکام با اشاره به حدیثی از حضرت زهرا(س) که فرموده اند ” منْ أصْعد إلی اللّه خالص عبادته أهْبط اللّه عزّ و جلّ له أفْضل مصْلحته”، کسی که عبادت پاک و خالص خود را به بالا بفرستد، خداوند عزیز و جلیل، بهترین مصالحش را بر او نازل می گرداند، افزود: ما بنا داریم آرمانهای انقلاب را پیگیری کرده و به نتیجه برسانیم. از مهمترین آرمانهای ما، آرمان عدالت است اما اگر میخواهیم به نتیجه برسیم، باید این نکته را حتما در نظر داشته باشیم که همه چیز دست ما نیست. حتی رئیس جمهور مملکت هم نمیتواند ادعا کند همه چیز در اختیارش است. اما باید از همان چیزهایی که در اختیارمان هست، نهایت استفاده را ببریم.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری سپس به دانشجویان توصیه کرد که در بیان انتقادها وارد فضای توهین نشوند، چون باعث کاهش تحمل افراد میشود و نتایج ناخوشایندی در پی دارد.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه هر کسی مدیر و مسئول میشود، باید خود را در عرصه امتحان الهی اثبات کند، تأکید کرد: هیچگاه در برابر بیعدالتی ساکت نمیمانیم و همواره تلاش بر این بوده است که در جایی بی انصافی صورت نگیرد.
وی در پاسخ به ۲ تن از دانشجویانی که خواستار دخالت و ورود مستقیم او در فضای سیاسی استان شده بودند گفت: من لیستی در انتخابات مجلس نداشته و ندارم. معتقدم که نباید به چنین مسائلی ورود کرد. گرچه کسانی هم که این کار را انجام میدهند، هدف مشترکی دارند، اما من این مسیر را برای رسیدن به هدف انتخاب نمیکنم. در ابتدا هم شاید موضعهایی علیه بنده گرفته میشد، اما امروز حس خوبی بعد از ۴ سال ایجاد شده است چون در انتخابات از هیچ گروهی حمایت نکردهام و معتقدم این سبب شکل گیری فضایی برای مشارکت همه گروه ها و اقشار فراهم میکند.
آیت الله دژکام درباره انتقادات مطرح شده نسبت به کارآمدی نقشه مهندسی فرهنگی فارس نیز توضیح داد: این نقشه مسیر فرهنگی استان را هدف گذاری کرده و اگر چنین سندی وجود نداشته باشد میزان موفقیت ما در این راه غیر قابل ارزیابی میشود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: املای ننوشته ۲۰ است؛ کار ما معجزه نیست بلکه قرار است در یک روال عالمانه جامعه را بسازیم و باید با مطالعه و اجرا پاسخ چرا و چگونه های آن را روشن کنیم.
آیتالله دژکام از دانشجویان خواست تا در شروع هرکاری، هدفگذاری انجام دهند و سپس افزود: باید خودمان را آماده کنیم که وقتی چندسال دیگر از ما میپرسند چه کار کردهاید، بتوانیم روند را به آنها نشان دهیم. باید نقطه شروع و نقاط حرکت را به روشنی مشخص کنیم. گرچه داشتن نقشه و سند، پایان کار نیست، اما قطعا باید آغاز کار باشد.
او درباره اینکه تریبون نماز جمعه به مستضعفان جامعه اختصاص یابد، گفت: در نظام ارزشی ما چیزی مهمتر از عدالت نیست و عدالت ارزش پایه ای انقلاب ایران است و عدالت پایه همه ارزشهای دیگر است یعنی اگر عدالت را زیر سوال ببرید هیچ کدام از ارزش های اخلاقی و آرمان های انقلابی دیگر را نمی توانید اثبات کنید.
نماینده ولی فقیه یادآور شد: اینکه عدالتخواهی به چه شکل باشد و چطور محقق شود، چندین بار در خطبههای نماز جمعه مورد تاکید قرار گرفت و باید با مسئولان به چهارچوب مشترکی برسیم.
آیت الله دژکام تأکید کرد: در تمامی زمینهها، عدالت محوری حرف اول را میزند و هر کسی غیر از این بگوید، از مسیر انقلاب ما خارج است.
وی افزود : عدالت با قانون مساوی نیست اما اگر قانون را زیر پا بگذارید به عدالت نخواهید رسید.دوستان عزیزی می گویند قانون را زیر پا بگذار و بنده با وجود اینکه می دانم مشکلی هست اما باید در مسیر قانونی جلو برویم.اگر قانون را زیر پا بگذاریم سنگ روی سنگ بند نمی شود و این از مسائل مهمی است که در مسئله عدالت خواهی باید در نظر بگیریم.
امام جمعه شیراز همچنین خواستار برگزاری جلساتی مشابه به صورت ۴ مرتبه در سال شد و گفت: اگر به جای صحبت ۲۰ نفر در یک جلسه، چهار جلسه داشته باشیم که در آن صحبتهای ۵ تن از نمایندگان دانشجویان را را بشنویم، خیلی موثرتر است. چون این صحبتها ارزشمند است و باید یکایک آنها را به دقت بررسی کرد.
نظر دهید